Biserica parohială romano-catolică de azi din Sântimbru a fost construită în 1777, când elementele cu ogivă ale unei biserici gotice mai vechi au fost integrate în biserica nouă. Această biserică în stil tipic baroc păstrează încă în detalii semnele bisericii vechi, care pot fi observate în principal la altar și la turn.
Din biserica veche au mai rămas câteva picturi murale foarte valoroase. Dintre acestea relicva care poate fi în primul rând amintită este altarul mare cu aripi în stil gotic de la sfârșitul secolului al XV-lea, din care au rămas unele elemente. Pe casete pot fi văzute în total opt imagini - pe o parte, patru scene din viața Fecioarei Maria (Bunavestire, Naşterea lui Isus, prezentarea pruncului Isus în templu şi moartea Sfintei Fecioare Maria), iar pe cealaltă parte scene din patimile lui Isus (sărutul lui Iuda, Isus înaintea lui Pilat din Pont, încoronarea lui Isus cu spini, Drumul crucii). Picturile de pe panouri amintesc de gravurile lui Schongauer. Acestea probabil au fost găsite în 1676, când în sanctuarul bisericii a fost construit altarul baroc, care poate fi văzut și în zilele noastre, de Henter Ferenc. Astăzi putem vedea aceste picturi agățate pe peretele navei.
În secolul al XX-lea au fost găsite părțile unui alt altar cu aripi. Într-o imagine de pe acesta este reprezentată încoronarea lui Isus cu spini, pe cealaltă scenă de pe Golgota. Se presupune că aceste imagini sunt de la sfârșitul secolului al XIV-lea.
În biserică se găsește o pictură mare în ulei, un așa numit tablou realizat în semn de jurământ, din 1767, care a fost pictat de Stephanus Antal. Poate fi văzut pe acesta Hristos răstignit pe cruce, cu îngeri mici plângând deasupra lui.