Singura construcție medievală păstrată a orașului este biserica fortificată, care se ridică la est de Piața Veche a orașului – azi Piața Calvin -, pe marginea unei terasa mai înalte. Pe la mijlocul secolului al XIX-lea enoriașii bisericii catolice în urma reformei au devenit luterani. În perioada 1570-1622, comunitatea a urmat religia unitariană, iar din 1622 devină calvină.
Despre refacerea clădirii din secolul al XVII-lea se știu foarte puține. Pe peretele nordic, la înălțime accesibilă din tribuna vestică se pot citi mai multe fragmente de inscripții de tip graffiti, dintre care cel mai bine păstrat este anul 1687. De asemenea și pe peretele estic al tribunei orgii se găsesc texte fragmentare neidentificabile.
În decursul seculelor următoare clădirea bisericii a suferit din cauza mai multor cutremure. Cutremurele din 1728 și 1738 au avut consecință grave, distrugerile fiind reparate fără afectarea stilului bisericii. Incinta fortificată din mijloc, care a suferit mai ales în 1738, a fost demolată în 1786 de către conducerea bisericii. Materialul de construcție rezultat a fost utilizat la construirea școlii germane pe vremea lui Iosif al II-lea, în care funcționează astăzi casa cantorului.
În ciuda întâmplărilor devastatoare, zidul de incintă și turnurile, biserica și clădirile din incintă, mormintele întreținute cu pioșenie și cimitirul reformat de pe versantul dealului formează împreună cel mai valoros și mai pitoresc ansamblu de edificii istorice ale orașului.