Clopotnița din Frumoasa este înregistrată ca și monument și se află pe lista oficială a monumentelor istorice din județul Harghita, însă nu avem data exactă. Pe poarta secuiască este sculptat numărul 1799 care poate fi data construirii acestui ansamblu. Nu este exclus însă nici faptul ca această clopotniță să fi fost în acest loc și înainte, când teama de intruziune îi impunea un rol central.
Construcția situată pe strada Bisericii are un aspect neobișnuit între relicvele Transilvaniei. Galeria clopotniței are structura de brad, cu parapetul din scânduri iar partea superioară cu șipcă. Clopotnița deschisă ce se ridică din acoperișul conic de șindrilă, are un aspect specific. Simplul lemn ramificat a fost sprijinit ulterior cu porțiunea de fustă acoperită care, pe lângă faptul că proteja de vânt, avea scopul de a apăra stâlpul de lemn și de a asigura confort clopotarului.
Clopotul împreună cu poarta secuiască din vecinătatea lui au fost renovate în anul 2010 cu sprijinul Consiliului Județean Harghita și al Asociației Culturale ”Kőlik”. De-a lungul anilor au fost efectuate mai multe intervenții pe clopot. Lemnul ramificat a fost fixat în beton, în același timp crucea de grindă care fixa clopotnița de lemnul ramificat a fost mutată din locația sa originală. Șindrila clopotniței a fost deteriorată, fiind necesară înlocuirea acesteia.
În 2010 structura a primit șindrilă nouă, fiind stabilizat și lemnul cârlig. Clopotul, pe lângă funcția sacrală, a avut și are rolul semnalului de alarmă, fiind conectat la viața comunității.